Få de bästa offerterna

När man ska beställa arbete av ett företag måste man beställa en offret. Det kan vara lite svårt i början men vi hjälper.

Var tydlig

Det första man måste lära sig är att vara tydlig med vad arbetet gäller. Tror man att arbetarna kan stöta på problem någonstans, be dem att ha det i åtanke  när de räknar på priset. Var också noggrann med att läsa offerter som skickas till dig. Är du inte nöjd eller vill få något tillagt kan du ringa och prata med kontaktpersonen. Man måste då skriva en ny offert som inkluderar de nya överenskommelserna. Var tydlig med hur du vill att förseningar och liknande ska bekostas och tas hand om. Annars kan hantverkare och liknande dra ut på tiden och få mer betalt även fast ni kom överens om en summa i offerten.

Bedöma offerter

Det här kan vara svårt och oftast måste man läsa på om lagar. Avtalslagen behöver man verkligen sätta in sig i. Där står det exempelvis att det inte finns några regler för hur offerter kan vara utformade, vilket gör det lättare för fuskare och oärliga personer att dela ut offerter som senare endast gynnar dem.

Om ni har haft kontakt förut, se till att sakerna ni tidigare kommit överens om finns med. Se också över vad företaget tar betalt för och hur mycket. Är det större arbeten såsom badrumsrenovering ska man alltid fråga efter offerter från flera företag och jämföra . På offerterna står det hur lång tid du har på dig att tacka ja till avtalet.

Hitta bra offerter

En sätt att hitta bra offerter är att skicka ut förfrågningar på flera företag. Men ett betydligt enklare sätt som uppkommit på senare år är att auktionera ut tjänsten. Då lägger du upp en förfrågan på en auktionssajt som Bidlay och berättar vad du vill ha gjort. Därefter för företagen själva bestämma om de vill anta jobbet och hur mycket eller lite de vill ha betalat. Är det ett bra jobb, från företagens perspektiv, kommer flera stycken att vara intresserade och försöka buda så lågt som möjligt så du ska anta dem. Därmed kan du komma undan med ett riktigt bra pris och har fortfarande ett riktigt avtal att falla tillbaka på.