Hitta bäst odds

När du spelar vill du antagligen vinna, och då gärna vinna stort. Avgörande för en bra vinst är att hitta bra odds.

Hur funkar odds?

Spelar du på något lag eller en person som har höga odds så speglar oddsen också vinstchansen. Det är inte sannolikt att just det laget eller den personen vinner. Tippar du på stryktipset och slumpar fram en rad är chansen att du prickar in 13 rätt ungefär 1 på 1,6 miljoner.

Om du i stället spelar på något där utgången är nära nog given kan du vinna, men vinsten blir nära nog ingen alls. Ta till exempel en sport som Formel 1 där nästan varannan deltävling vinns av Lewis Hamilton. Han dominerar kraftigt i Formel 1 hos spelbolagen och spel på honom ger riktigt låga odds vilket betyder låg utdelning till de som satsar pengar på honom.

Leta fram de bra oddsen

De som sätter odds är bra på det de gör, men det betyder inte att de är eniga. Olika bolag sätter olika odds. Det går faktiskt att bättra på möjligheterna att vinna genom att jämföra odds på till exempel Lewis Hamilton mellan olika spelbolag. En bra hemsida som gör just detta är Tippat, som samlar odds och tipsar om spelbolag och deras olika enkla erbjudanden.

När det kommer till just Formel 1 är det kanske bättre att spela på Hamiltons stallkamrat Nico Rosberg. Han har betydligt bättre odds ur spelsynpunkt. Även om Lewis Hamilton regerar på banan har han bara vunnit 4 av 7 deltävlingar hittills medan Nico Rosberg faktiskt har vunnit 2 av deltävlingarna. Båda kör för Mercedes, som för övrigt tippas vinna konstruktörs-VM, så deras bilar är relativt likvärdiga. Faktum är att Mercedesstallet har dubbelt så många poäng i konstruktörsligan som närmaste konkurrent, det är nästan ointagligt.

Ser man då åter till förarna så leder Nico Rosberg med 165 poäng mot Lewis Hamiltons 136 poäng. Det gäller att ha koll både på resultatlistor och odds du ska betta på förarna i Formel 1.