Hitta billig elektronik

Ny teknik är alltid roligt, men smakar det så kostar det. Telefoner, TV-apparater, surfplattor och datorer kan kosta åtskilliga tusenlappar. Det lönar sig därför att kolla runt på internet innan man slår till.

Internetbutiker är ofta billigare än fysiska butiker, bland annat för att de har lägre personal- och fastighetskostnader. Webbutiker så som Webbhallen och Komplett.se har blivit mycket populära alternativ under de senaste åren för sina konkurrenskraftiga priser, breda sortiment och goda kundservice.

Jämförelsesidor

Ibland så finns det andra sidor och butiker som säljer varan du vill ha för lägre priser än de två alternativen ovan. Att kolla på alla webbsidor kan bli rätt tidskrävande, istället kan det rekommenderas att använda så kallade jämförelsesidor såsom Pricerunner eller Prisjakt. Här skriver du i den produkt du letar efter och får sedan en lista med var i Sverige den säljs till det lägsta priset. Du kan dessutom filtrera och exempelvis ställa in om din vara gäller med eller utan frakt. Du ser även vilket betyg alla butiker fått av tidigare köpare så att du kan undvika de oseriösa.

Ebay

eBay och Amazon

Vill du ha de absolut lägsta priserna så måste du nog ta en titt utanför Sveriges gränser genom sidor som eBay och Amazon. Därifrån kan du importera varor från hela världen till priser som ofta är mycket lägre än de du hittar i Sverige. Det är dock viktigt att ha några saker i åtanke:

  • Frakt – Avgifterna för frakt kan vara ganska höga, speciellt om varan måste skickas långt och snabbt. Vissa säljare erbjuder gratis frakt, så håll utkik efter dessa.
  • Tull – Du behöver inte betala tull om du handlar från andra EU-länder, men kommer varan utifrån så behöver du det. Tullavgifter varierar från 0-10% av varans värde samt fraktkostnad beroende på typ av produkt.
  • Moms – Oftast 25% av varans värde, men behöver inte betalas inom EU.