Hitta billiga resor

Alla vill vi kunna åka på den där drömsemestern till Turkiet, Alperna eller kanske Mexiko. Vad som många sätter käppar i hjulet är dock priserna.

Långa flygresor kostar vanligtvis mycket pengar, och för många dyker chansen aldrig upp att förverkliga sin dröm. Men finns det bättre priser? Och i så fall, var hittar man dem?

Resa

Flygbolagens hemsidor

För personer som inte är vana att vara ute och resa så kan detta säkert te sig som den mest logiska källan för de billigaste biljetterna. Köper man direkt från flygbolagen finns det ju inga mellanhänder. Det borde ju bli billigast, eller hur? Emellertid stämmer inte detta i de allra flesta fallen. Många resebyråer har avtal med flygbolagen som gör att de har tillgång till bättre priser än de som ges på bolagens egna hemsidor. Det kan dock vara värt att kolla hos flygbolagen ändå eftersom vissa av dem lägger upp fördelaktiga kampanjer på sina hemsidor.

Jämförelsesidor

Om vi kan slå fast att det är resebyråerna som oftast har de bättre priserna så är det alltså till dessa vi ska vända oss. Men hur gör man det på bästa sätt? Det kan vara mycket tidskrävande att ringa till dem eller gå igenom deras hemsidor. Det är här som jämförelsesidor kommer in i bilden. Dessa är kort och gott webbsidor utrustade med sökmotorer som går igenom flygbolags och resebyråers priser för att hitta de bästa. Du väljer varifrån du vill resa och vart du skall åka samt vilka datum du är intresserad av. Sökningen genomförs sedan och du får reda på vilket flygbolag som är billigast och vilken resebyrå som erbjuder det bästa priset. Vissa av dessa sidor ger dig till och med möjlighet att söka med flexibla datum, att du får reda på vilka dagar som det är absolut billigast att resa på.