Hitta böcker

När man vill läsa en bok, vill man så klart hitta en bra bok som inte kostar skjortan. Det är tidskrävande att läsa hundratals bokbaksidor för att få veta handlingen och se om den känns lockande. Men hur gör man annars?

Tyvärr finns det ännu ingen bra sida för böcker och bokrecensioner. Det borde finnas en boksida på samma sätt som filmer har Internet Movie Database (imdb.com). Men det gör det inte.

Vad man kan göra är att gå in på boksidor och söka efter en bok man tycker är bra. Scrolla ned på sidan och se om hemsidan erbjuder några rekommendationer. Hos exempelvis amazon.com finns det en rad längst ner som säger “om du gillar den här kanske du gillar den här boken också” eller “andra personer som har köpt den här boken har också köpt”. Det kan ge en fingervisning vad mer som finns inom det ämnet eller av den författaren.

När det kommer till priser kan man gå in på bookdepository.co.uk, såvida man kan och vill läsa engelska böcker. Den sida har en av de lägsta bokpriserna på nätet just nu och de har fri frakt över hela världen!

Är man ute efter svenska titlar kan man söker på bokfynd.nu. Här måste man veta titel man är ute efter så berättar hemsida vart du kan köpa den för bästa priset.