Hitta bra leksaker till husdjuren

svart och vit katt med leksak

Precis som oss människor behöver även våra husdjur stimulans i olika former. Av den anledningen kommer här några tips på olika roliga och spännande leksaker till några olika husdjur.

Leksaker till katten

För katter finns det många spännande leksaker, i form av till exempel det klassiska garnnystanet, en så kallad kattvippa med bjällra som doftar av kattmynta eller varför inte en batteridriven liten mus som katten kan jaga över golvet.

Leksaker till hunden

Till hundar finns det en hel uppsjö med spännande leksaker av olika sort. Tuggleksaker i olika form är något som alltid uppskattas av hundar, likaså olika typer av leksaksdjur. En bra leksak för utomhusbruk är en frisbee som man kan kasta till hunden som sedan försöker fånga den.

Leksaker till kaninen

Även till kaniner finns det faktiskt en del roliga leksaker som till exempel en så kallad lektunnel eller gnagarpinnar att leka och gnaga med.

Leksaker till hamstern

Har man en hamster, ett marsvin eller någon annan gnagare är förstås det klassiska motionshjulet en självklarhet. En lektunnel och gnagarpinnar passar förstås även hamstrar och andra gnagare alldeles utmärkt.