Hitta bra och goda recept

Mat är som alla matälskare vet helt underbart gott. Det roligaste är ju givetvis att stå i köket och pyssla och röra i grytorna. Något av det roligaste som finns när det gäller mat är ju som bekant att testa en massa roliga och spännande recept som man inte prövat innan. Gärna ska de också vara lite utmanande. Men hur hittar man då nya recept? Här kommer några tips för att hitta spännande och goda recept på nätet.

Något av ett mecka för alla som är ute efter bra recept är som nog många redan känner till www.recept.nu. På sajten hittar man över 22 000 olika recept, dels från professionella kockar och TV-kockar som Tommy Myllimäki, Per Morberg, Leif Mannerström och Tina Nordström, dels från deltagare som varit med i till exempel Halv åtta hos mig eller liknande program.

Här hittar man alltifrån recept på varmrätter till recept på bakverk och efterrätter. Ett bra tips är att använda sig av de olika sökfunktioner som man hittar på sidan, där det går att söka recept efter en rad olika preferenser som till exempel tema, typ av rätt samt vilken del av världen man vill att maten ska komma ifrån.

Andra bra tips när man letar efter spännande nya recept på nätet är att söka efter olika bloggar och liknande. Precis som när det gäller inredningsbloggar finns det en uppsjö av olika recept- och matbloggar att tillgå med alla möjliga och omöjliga inriktningar. Det går till exempel att hitta bakbloggar, köttbloggar, fiskbloggar, vegetariska bloggar samt bloggar med sopprecept. Ett bra tips om man vill hitta fler recept kan vara att söka på utländska sajter, där finns det mycket godis att hitta.