Hitta hjälp med husrenovering

Att renovera en liten del av sitt hus kan man ofta klara själv. Att tapetsera om ett sovrum eller lägga ett klickgolv kräver inte så stor erfarenhet och inte alltför mycket arbete, men man måste naturligtvis vara noggrann för att resultatet ska bli bra.

Badrum

Ett renoveringsobjekt som det är högst tveksamt om man ska ge sig på själv om man är amatör är våtutrymmen som badrum och toalett med dusch. Blir det inte ordentligt gjort kan man förorsaka vattenskador för stora belopp. Är det ett badrum i ett flerfamiljshus är det antagligen inte tillåtet att göra det själv. Om det går fel förstör man kanske bostäder för flera andra familjer. Undrar du hur mycket det kommer att kosta, har Titania en räknare för badrumsrenovering som kan ge en uppskattning.

Tak

Är det taket som står på tur så är det klokt att först kontakta kommunen. Planerar du förändringar på taket så är det bra att känna till att byte av tak är bygglovspliktigt. Falsat är bra tillverkare av takplåt och kan leverera takplåt i olika färger och former samt dessutom tillverka plåt i de längder du behöver för att slippa tvärgående skarvar.

Kök

I ett kök kan man göra mycket själv. Det minsta jobbet kan vara att bara byta skåpluckor. Värre är det om skåpen är av äldre standard. Då passar inte nya luckor utan då måste stommarna också bytas. Det finns flera företag som hjälper till med att planera det nya köket. Ofta vill man skapa ett roligare och modernare kök och därmed flytta en del funktioner. Tänk då på att låta fackmän göra de nya el- och VVS-installationerna. Både Marbodal och IKEA har dataprogram där de kan planera ett kök och visa bilder på hur det kommer att se ut.