Hitta information

Att hitta information har aldrig varit så enkelt som det är idag, informationsflödet är snabbare än en formel 1-bil och mängden information tänker vi inte ens försöka beskriva med ord. Men hur hittar man rätt?

hitta information

Allmäninformation

Med allmäninformation så syftar vi till information om smått och gott som du kan vilja ta reda på i vardagen. Det enklaste är förstås alltid att använda sig av Google och söka efter det du vill veta, men att känna till några trovärdiga sidor redan från början är ju inte heller helt fel.

För det gäller att vara källkritisk när du söker på internet. Vem som helst kan skriva vad som helst och få det att se hur trovärdigt som helst. Sen behöver man kanske inte ha de allra mest kritiska glasögonen på när det handlar om ett recept eller vad som är på tv. Bra sidor att hitta allmän information om saker och ting är kvällstidningar eftersom dom är snabba med att få ut information och är alltid uppdaterade. För fakta så är i regel Wikipedia bra för snabbfakta – men kom ihåg att vem som helst kan redigera Wikipediasidorna.

Hälsoinformation

Behöver man information om olika sjukdomar, läkemedel eller annat som har med hälsan att göra så rekommenderar vi först och främst att du tar kontakt med din vårdcentral. Men behöver du söka information, gör det då på vårdguiden, 1177.se.