Hitta målare

Funderar du på att måla om? Beroende på jobbets storlek kan det vara lätt eller svårt att göra själv. Att måla om ett enkelt rum hemma går oftast bra att göra själv om man har tid och ork. Större målerijobb inomhus kan ibland vara skönt att överlåta till någon annan, i synnerhet om måleriet även omfattar dörrar och badrum som kräver specialfärger. Även vid tapetsering kan det vara enklare att överlåta jobbet till någon med erfarenhet.

Glada målare

Att måla om fasaden utomhus kräver ännu mera kunskap om de olika färgernas egenskaper samt kunskap om virket som ska målas på. Vanligtvis målar man i flera lager och om fasaden redan är målad måste korrekt förarbete göras, exempelvis rengöring eller slipning, innan målning kan påbörjas. Att måla fasaden kräver dessutom att man har en byggnadsställning tillhands, att måla från en stege är betydligt jobbigare än man kan tro!

Eftersom hus- och bostadsrättsägare kan få ROT-avdrag för halva arbetskostnaden på måleritjänster i bostaden behöver det inte alls bli dyrt att få bostaden målad av en expert. Det som är viktigt är att se till att man anlitar ett företag som man känner förtroende för. Det kan även vara bra att välja ett företag som ligger nära där man bor. Eniro.se och hitta.se kan användas för att hitta företag som ligger nära en själv.

Det är bra att läsa omdömen på internet för att se andra kunders upplevelser innan man bestämmer sig. Vissa företag har kundomdömen på deras egna hemsidor. Om du bor på västkusten kan du till exempel kolla på in på sidan Måleri Väst där det finns kundomdömen att läsa direkt på sidan. Rejta.se är också en bra sida där man kan jämföra olika företag genom de betyg som tidigare kunder lämnat.

Återigen, det är viktigt att välja ett seriöst företag. Tack vare internet så är det inte så svårt att hitta ett seriöst företag som kommer att göra ett bra jobb!