Hitta nya marknadsföringssätt

Det här med marknadsföring kan verkligen vara en djungel. Vilka kanaler man väljer, vilket språk man ska använda och vad man ska marknadsföra är olika för alla företag och ibland kan dessa saker ändras inom samma företag. Men vilka marknadsföringssätt kan du kanske ha glömt?

Give aways

Kostar inte företaget så mycket och kan ge bra marknadsföring utan att kunderna vet om det. Människor är lättpåverkade. I det stora hela brukar det största varumärket vinna; alltså det märke som flest kunder vet om. Så det gäller att synas och höras… mycket.

Tryck företagsloggan och hemsidans namn på olika saker och ge bort dem till kunder, leverantörer eller skicka som massutskick till alla som vill ha en. Ge bort prylar som folk kommer att bära med sig utan att de tänker på det: en bra penna, en nyckelring som också agerar kundvagnspollett, ett par fingervantar under vinter och ett hopvikbart paraply under hösten.

Rätt kontakter

Ett annat sätt är att skaffa sig rätt kontakter. Genom att lära känna eller göra en tjänst åt rätt person så sprider sig ryktet eller så har man en tjänst att få tillbaka vid ett senare tillfälle. Passa på att sponsra olika events som kommer att få mycket plats i media. Ge stort till välgörenhet för att synas i lokala och förhoppningsvis nationella tidningar. Ni gör något gott för världen samtidigt som ni skapar en positiv bild av företaget.

Ta in experter

Det skadar inte, och kostar inte en förmögenhet, att ta in en expert eller två som kan ge mer precisa tips på hur just ert företag borde marknadsföra sig. De kan sätta sig in i företagets historia och framtid, och ge förslag på vilka vägar som är bäst lämpade. Varje marknadsföringsknep är väldigt individuella och behöver anpassas för situationen, produkten, tjänsten eller målgruppen. Därför kan ni tjäna pengar på att betala för hjälpen!