Hitta ordning i vardagen

Många ser svårigheter i att styra upp ungarnas dagishämtning, jobb, att handla och laga mat, vara en bra älskare, hjälpa till med läxorna, besöka familj och vänner och att slutligen även finna över tid för sig själv. För att åstadkomma en positiv förändring i detta nästintill oändliga virrvarr, effektivisera och få mer tid, krävs att du organiserar dig på ett näst intill företagsprofessionellt sätt. Att inledningsvis börja styra upp sin tillvaro kan vara kämpigt, men vi kan lova att du i slutändan kommer att ha varit väl värt det.

Både ensamstående, de som bor som sambos, eller har lyckats avlat fram en hel skock med vilda ungar kan må bra av struktur. Vi väljer dock att fokusera ur barnfamiljens synvinkel då det trots allt är dessa som kanske har det absolut största behovet av att organisera sig och som slutligen tjänar mest på en positiv förändring.

Två enkla men väldigt matnyttiga tips är som följer:

  • Dela på ansvaret.

I de flesta barnfamiljer finns det två föräldrar. Det betyder att ni har en möjlighet att dela upp de sysslor och måsten som behöver utföras för att ni ska flyta smidigt som familj på två. Har ni dessutom varit nog framgångsrika att ha lyckats med bedriften att ta hand om ett barn som börjat växa på sig lite som människa är det hög tid att dela en viss del av ansvaret även med honom eller henne. Många föräldrar väntar alldeles för länge med att blanda in sina barn i hemmets sysslor, något som i slutändan många gångar stjälper mer än det hjälper

  • Töm hjärnan

Att få chansen att lätta på trycket över vad du behöver ha i huvudet är extremt skönt när du inser hur lätt det är att istället införa någon form av system för att istället skriva ner viktiga åtaganden. Att föra anteckningar är en stor nyckel till framgång när det gäller att bli mer organiserad, så länge detta inte sker på post-it-lappar som i slutändan strös för vinden.