Hitta platser att spela på fotboll

shutterstock_170721857

Fotboll är världens populäraste sport. Du hittar den världen över, från trånga gränder i Indien till stora stadium i Frankrike. Fotboll är inte bara populärt att utöva och titta på, det är också populärt att spela på sporten genom så kallad betting. 

Betting i Sverige är inte reglerat såsom casinospelandet är. I vårt land har staten monopol på trav och hasardspel men betting på odds och liveodds ingår inte i monopolet.

Den populäraste platsen att spela på fotbollsmatcher är ändå Stryktipset. En anledning är att Stryktipset har funnits 1934 och ungefär 1,6 miljoner svenskar tippar hos dem. I början fanns det tolv matcher att tippa på men -69 byttes det till oturssiffran 13, vilket dem tur nog hade stor framgång med.

När man tippar på en fotbollsmatch följer man 1 X 2-principen. Du kan tippa på 1, X eller 2. 1 betyder vinst för hemmalaget, X betyder oavgjort och 2 är vinst för bortalaget.

Stryktipset har idag fått en utmanare. Betsson har nu skapat sitt eget system som de enkelt kallar för ettkrysstvå. Systemet fungerar på samma sätt som Stryktipset där du spelar på 13 matcher och kan välja att spela med hel- eller halvgraderingar. Man fyller i sitt spelkort online och kan inte skicka in ett ofullständigt kort: du måste tippa på alla matcher. Varje rad kostar en krona att spela.

Det som gör det nästan bättre att spela på Ettkrysstvå är att du kan undersöka hur hundratals andra svenskar har tippat i matcherna. Om du är nybörjare på att tippa eller inte fullt insatt i fotbollsvärlden, är det bra kunskap att ta del av för att göra ett mer informerat beslut.