Hitta rätt hantverkare

Det finns en djungel av hantverkare inom olika yrken, i både mindre och större företag och det lönar sig att ta sig tid att ta in offerter, be om referenser och ringa runt och höra vad tidigare kunder tycker om utförda jobb. 

Man ska lägga ner tid att leta rätt person till rätt plats oavsett om det rör sig om hjälp med inredningen, renoveringen eller trädgårdsarbeten.  Det är viktigt att man får arbetet utfört till rätt pris men ännu viktigare att det blir utfört rätt och att man inte åker på bakslag när snickaren, vvs installatören eller elektrikern åkt därifrån och arbetet ska vara klart. Ibland kan det vara värt att lägga en slant extra på arbetet för att veta att det blir riktigt gjort.

Ta in offerter från fler än en entreprenör och jämför dessa, ring runt till de referenser företagen lämnat och hör vad tidigare kunder tycker. Har allt skett inom tidsramen? Stämde anbudet med det utförda jobbat och var kostnaden på material och jobb skälig? När du anlitar en hantverkare får du också garanti på det arbete som utförs vilket också ska kännas tryggt för dig. Särskilt när det gäller viktiga jobb som att dra om vattenledningar, elarbeten eller renovera badrummet.