Hitta rätt kortspel online

Spela kort onlineAtt spela kort har alltid varit ett omtyckt tidsfördriv, både som sällskapsspel och i form av patienser.

En klassisk patiens som har ingått i Windows sedan version 3.11 är Harpan. Den kan du bland annat spela gratis här. Ett stort antal ytterligare spel kan du hitta på Spela.

Spela poker

Poker är förmodligen det populäraste kortspelet som finns online. Dess popularitet tog fart när TV började sända World Series of Poker och ökade sedan ytterligare på grund av diverse böcker som lärde ut olika strategier. Den pokerform som sedan dess har varit mest populär är Texas hold’em som har konkurrerat ut bland annat stötpoker.

Hur poker spelas

Eftersom det skrivs tjocka böcker om hur du ska spela för att vinna kommer vi bara att ta upp reglerna lite kortfattat här. Texas hold’em, liksom Omaha, är en typ av poker där deltagarna har gemensamma kort på bordet. I Texasversionen får varje spelare två kort på handen, så kallade hålkort, och efter att deltagarna har valt om de vill lägga sig, syna eller höja, delas tre gemensamma kort ut. Efter den andra och tredje satsningsrundan delas ytterligare ett gemensamt kort ut. Om det finns två eller fler spelare kvar efter den fjärde satsningsrundan är det dags att visa sina hålkort och se vem som har den bästa handen bestående av en kombination av hålkorten och de gemensamma. För utförligare regler kan du titta in på Betsafes pokerskola.