Hitta rätt leksaker till din katt

Katter törstar precis som hundar och andra smarta djur efter spännande utmaningar. Katter trivs allra bäst utomhus men om du har en innekatt kan du så klart också få din katt att stormtrivas.

Dock så kan det krävas mer lite jobb för att se till att den mår bra och är aktiverad fastän den inte går ut. Det handlar i grund och botten om att hålla katten stimulerad. Ett bra sätt att göra det på är att skaffa leksaker till katten.

Katt

Många spännande leksaker

När det gäller leksaker till katter har du mycket att välja på. Det är svårt att säga vilka som fungerar då varje katt är unik. Det finns dock några storsäljare som skvallrar om att de ofta bli omtyckta av katterna. Du kan hitta ett stort urval av leksaker hos Supercat.se som är en specialist på just kattleksaker och annat för din katt.

En klassiker som många kattägare redan har är den galna musen. Det är en mus med batterier i sig som kör omkring vilket gör det till en riktig utmaning för katten att få fatt på den. Med den batteridrivna musen behöver du själv inte bli alltför involverad utan den gör jobbet åt dig. Ett annat plus för musen är att den är väldigt prisvärd.

För dig med en katt som älskar att springa efter ljuspunkter finns det en riktigt fiffig leksak. Det är en sorts laserpekare som sitter på väggen och som sedan strålar en laserstråle mot golvet och väggen. Den förflyttar sig automatiskt och din katt kommer garanterat få röra på sig.

Ytterligare en bra typ av leksak är den som utmanar katten. Exempelvis finns hela ”lekplatser” där katten måste lösa problem för att komma åt sitt favoritgodis. Detta kan ge rejält med sysselsättning till den aktiva innekatten.