Hitta sätt att få nya kunder

Som företag har alla någon suttit och funderat på hur man kan locka till sig nya kunder och få bättre relation med sina existerande kunder. Det är en av de svåraste delarna av företagandet. 

Vi kan ge några konkreta tips som hjälper ert företag på vägen att hitta nya relationer med nya och gamla kunder.

Visa uppskattning

Ett av de bästa knepen för att behålla sina gamla kunder. Vill man komma dem närmre måste man bevisa att de inte bara är ett namn på ett papper (även fast de troligtvis är det). Man vill veta så mycket som möjligt om kunden så man kan erbjuda allt mer personnära tjänster och produkter.

Varför inte skapa ett litet event med kunderna? Bjud in dem till en upplevelse, middag eller kvällsshopping i butiken. Företaget Ocean Group har skapat och hållit i många olika events som ska hjälpa företag att komma närmare deras kunder. I slutändan är det nästan alltid värt investeringen att anlita någon kunnig som gör jobbet och inte vara för sparsam när man skapar något kul åt kunderna.

Hitta nya kanaler

Vill man ha nya kunder måste man kanske gå utanför sin vanliga kundkrets och marknadsföringszon och leta upp dem på andra plaster. Kanske har företaget tillräckligt med ekonomi för att göra en snygg tevereklam eller en stor annons i en av de större kvällstidningarna?

Man kanske behöver ändra på företagets image. Har man exempelvis ett privat äldreboende brukar man rikta reklamen och marknadsföringen mot dem som ska bo där. Men man kanske kan få dubbelt så många intressenter om man även inriktar sig till att nå deras barn som är i 40-50-års åldern? De funderar säkert också på vart deras föräldrar ska hamna och har även kommit upp i sådan ålder att de ställer sig även frågan vart de själva vill bo som äldre.

Läs upp om ämnet

Ett billigt och enkelt alternativ är att läsa om hur man lockar till sig fler kunder. Det enda man behöver offra är tid med möjligheten att skönja stora vinster i företaget. Ta vara på råden och tänk alltid på hur rådet kan appliceras på ert företag. Stefan Ekbergs “345 smarta sätt att skaffa nya kunder” kom ut i år och är fullspäckad med information och tips.

Läs även upp om konkurrenter. Undersök vad de gör annorlunda och om det påverkar deras resultat bättre eller sämre. Genom att veta vilka som hotar att ta företagets kunder kan man gardera sig och hitta sätt att förhindra detta.