Hitta sätt att shoppa billigare

Du som älskar att shoppa har kommit till rätt artikel. Vi kan dela ut några smarta råd och tips för hur du sparar pengar men shoppar mer. 

shopping

Gratis frakt

Närhelst du kan få gratis frakt tjänar du in pengar. Butiker på nätet har ofta billigare priser i butik, men istället måste du betala frakten. Om du slipper det, kommer du verkligen undan billigt.

Gratis frakt kan du exempelvis få under reatider, när du blir medlem på en sajt, eller genom att använda rabattkoder. Koderna går att få på nätet och finns till tusentals butiker. Det är inte alltid gratis frakt, ibland kan du till och med få rabatt på hela köpet.

Beställ från utlandet

Om du beställer saker från Hong Kong eller Shanghai får du betala bara en tredjedel av kostnaden. Men du får också vara beredd på kopior av kända märken och att sakerna inte alltid stämmer överens med bilden. Hittar du en butik eller säljare på eBay som säljer bra saker, kommer du att kunna göra många billiga köp.

Begagnat

Så klart vet alla om att det kostar mindre om du köper begagnat. Frågan är varifrån man ska köpa sina saker. På eBay får man betala lite mer eftersom det tillkommer frakt från ett land till ett annat, och många begagnade saker som säljer på sajten kommer från företag istället för privatpersoner. Tradera kan också kosta lite mer eftersom du måste buda mot andra intressanta.

Istället kan man göra efterlysningar på sociala medier och göra online annonser efter saker man är intresserad av. Skriv upp vad du är villig att betala och vänta på att erbjudandena kommer till dig. Många gånger kan det vara lokala personer som hör av sig och då slipper du fraktkostnader också!