Hitta travspel online

I Sverige drivs allt spel på hästar av statligt ägda ATG, Aktiebolaget Trav & Galopp, som nu har haft lagstadgat monopol på dessa spel under mycket lång tid. På senare år emellertid, i samband med internets intåg på arenan, har det börjat dyka upp viss konkurrens till speljätten.

Utlandsregistrerade spelbolag, såsom RaceBets, Unibet, NordicBet m.fl., har långsamt fått större och större utrymme när det gäller toto-spel i Sverige och försöker nu att öka sina marknadsandelar i hela Norden.

Andra spelformer

Gigantiska ATG lever gott på sina populära pool-spel såsom V75 och V64, men erbjuder även toto-spel online med live streaming varje dag från hela Sverige och ibland även från andra länder. Dock har ATG valt att ha ett relativt smalt utbud på toto-spelet och erbjuder exempelvis inget spel till fasta odds. Här skiljer det sig i jämförelse med de andra bolagen som ofta har många fler varianter av spel.

Högre odds

Den större variationen och flexibiliteten i spelutbudet, att man kan spela till fasta odds och att de rörliga oddsen generellt sett är högre än vad ATG kan erbjuda, gör dessa konkurrenter till klart intressanta alternativ för den som vill spela på hästar. Att de dessutom i flera fall kan erbjuda spel på internationella tävlingar från hela världen samt ger nya och lojala spelare bonusar och andra förmåner, gör ju inte saken ett dugg sämre.

Vanor är till för att brytas

Som spelare måste man se om sitt hus, för i grunden handlar det ju om att få så mycket valuta för pengarna som möjligt. Allt fler börjar också se sig om efter alternativ till ATG, vilket alltså redan finns och sannolikt kommer bli fler och fler. Det är heller inget som säger att man måste överge ATG bara för att man undersöker alternativen, men vem vet, man kanske hittar nya dimensioner av travspel man inte visste fanns.