Hitta vägen

Det är inte alltid lätt att hitta vart man ska. Man kanske ska besöka en vän för första gången eller behöver vägbeskrivning till en ny butik som man är intresserad av.

Vägbeskrivningar hittar man enklast på sidor som hitta.se och eniro.se. Där kan man skriva in vart man börjar ifrån och vart man ska. Det gäller dock att man kan adressen. Alternativt, om man bara kan telefonnumret, kan man först slå upp det och sedan få adressen.

Sådana vägbeskrivningar går att få direkt i telefonen också. Numera har nästan vartenda företag någon slags app och dessa sidor är inget undantag. Är man dock osäker på hur tillförlitliga och uppdaterade sidorna är kan man istället använda Google Maps.

Google har faktiskt skickat ut bilar med kameror över hela världen för att kunna erbjuda riktiga bilder över hur gatorna och husen ser ut. Det gör det enklare att se att man faktiskt har kommit rätt. Google Maps finns också som applikation till telefonen.

Är man ute på vägarna mycket kan det ändå vara bra att införskaffa en riktig kartbok. Rätt som det är har man inget internet i telefonen eller så har man lite batteri. Då är det tryggt att veta att man har en kartbok som man kan vända sig till.