Hitta verktyg

Vid större projekt kan man behöva verktyg som inte går att hitta i vanliga butiker. Hur går man till väga för att hitta rätt?

Efterforskning

Det första man måste göra är att efterforska vad som ska göras och hus man gör det som bäst. Exempelvis så är husrivning är ett stort projekt och man måste följa vissa regler och lagar för att det ska vara genomförbart.

Leta runt på Google eller ring till passande företag och hör vilka råd de kan ge. På google kan du hitta många goda råd och även se om det finns några restriktioner i lagen för hur man får gå till väga.

Hyr det stora verktygen

Ett rivningsprojekt kommer att kräva specialverktyg. Man behöver säkerligen någon form av traktor för att lyfta de stora delarna av bygget. Sedan krävs det möjligen en kross som är byggd för att bryta genom och krossa en typ av material.

Dessa maskiner och verktyg är det bäst att man hyr. De kostar mycket att köpa och såvida man inte ska starta ett demoleringsföretag, kommer man knappast har ytterligare användning för dem. På nätet kan man hitta flera företag som inriktar sig på att hyra ut material för dessa typer av projekt.

Satsa på kvalité

Ska man ta sig an ett större projekt vill man ha verktyg som man kan lite på. Billigare betyder inte alltid bättre. En billigare hammare kanske inte har lika skönt grepp. Det kanske inte hobbyfixaren tänker på, men ska man stå med hammaren i handen i tolv timmar vill man att den är bekväm att hålla. Detsamma gäller spik och skruv. Köp det som håller och som tål mycket.

Kvalitetsverktyg kommer att göra jobbet bekvämare och du får ut mer av varje verktyg eftersom deras livslängd brukar vara längre. Du kan hitta bra information och tester av ett flertal olika verktyg på Gör Det Självs hemsida.