Hittta seriösa företag

Oavsett om man vill anlita en golvläggare, hitta en trafikskola eller få tag på en tandläkare så vill man vara säker på att man kommer till ett företag som tar vad de gör på allvar och inte försöker lura sina kunder.

Dessvärre finns det många oseriösa aktörer på den svenska företagsmarknaden som föredrar att blåsa sina kunder på lite lättförtjänta pengar snarare än att tillbringa tid och spendera resurser på att bygga upp ett bra rykte. Tandläkare lagar hål som inte existerar, snickare använder billigare virke för att spara några slantar och bilverkstäder byter bromsolja trots att det gjordes för bara en vecka sedan. Men hur vet man vilka företag som värnar om sina kunder och vilka som bara vill tjäna så mycket pengar som möjligt?

Företagsrecensioner

Svaret är internetsidor för företagsrecensioner. På dessa sidor kan vanliga personer skriva recensioner om företag som de anlitat. Du kan enkelt söka på ett specifikt företag för att se vad andra personer har för erfarenhet av det eller så kan du söka efter den tjänst du är ute efter för att se vilka företag som har rankats högst av andra användare.

Var inte förhastad

Om du själv har haft en mindre trevlig upplevelse med ett företag och vill skriva en dålig recension om det så ska du inte vara förhastad. Misstag kan göras även av seriösa företag och det är inte alltid de ens har kontroll över det inträffade. Kanske är det posten som klantat sig och då kan ju inte företaget klandras. Många är dessutom måna om sitt rykte och vill göra rätt för sig så tala med dem först för att se om de inte kan göra något för att kompensera dig för det misstag de gjort sig skyldiga till.