Hur hittar företagen mig?

Om man har ett företag som ska jobba mot andra företag gäller det att synas och göra sig hård. Konkurrensen är hård och priserna pressas hårt för alla. Vad kan man göra för att få företagen att hitta ens företag?

Sökmotorpotimering

Det här går, till viss del, att göra själv men ju bättre resultat man vill ha desto mer kommer det att kosta i form av tid och pengar. Har man pengarna men inte tiden, kan det vara bättre att anlita ett företag som gör det åt en. Sökmotoroptimering gör så att din hemsida och därmed ditt företag syns i Google. Har man tur kan ens företag hamna i de första tio sökresultaten vilket kommer att generera mycket mer trafik till ens sida än om man ligger på sida 2 eller ännu längre bak.

Man kan också använda Googles tjänst AdWords för att synas bättre. Det kommer att kosta att synas i toppen men man får tänka på det som en investering istället för bara en kostnad. Det är dessa företagsannonser som man brukar se vid sidan om sina sökresultat på Google. Genom dem kan man synas mer.

Marknadsföring

Man måste marknadsföra sig själv för att synas idag. Man kan behöva ringa många samtal för att upplysa företagen om vad man erbjuder. Får man in en stor kund kan deras nätverk hjälpa en att hitta fler.

Annonsering i lokala tidningar är också en bra start för ett nybildat företag. Gör inte en annons som bara berättar om vad företaget är utan erbjuda gärna någonting samtidigt. Erbjud en rabatt eller tilläggstjänst om de beställer inom ett visst datum.

Beroende på vad ens företag säljer kan det också löna sig att sätta upp reklamblad där det är tillåtet. Kanske sätta upp en vägskylt som bilister lätt kan läsa när de kör förbi.